een goed idee

URBAN CARE & EDUCATION

Onderzoek in vier richtingen

 

Als lectoraat dragen wij bij aan het bouwen van bruggen om het onderwijs hier, in deze regio, een stukje beter te maken. Dat doen we door in nauwe samenwerking met al onze partners – leerkrachten, schoolleiders, pedagogische professionals, beleidsmakers, opleiders, bestuurders, ouders, leerlingen – praktijkgericht onderzoek te doen. Dat doen we in vier brede onderzoekslijnen:

  1. Kansengelijkheid, waarin we kijken hoe onderwijs – in de meest brede zin – kan bijdragen aan het vergroten van de kansen van alle kinderen en jongeren van 0-27 jaar.
  2. Taal in de stad, een onderzoekslijn waarin we ons richten op het verbeteren van de taalvaardigheid van kinderen en jongeren.
  3. Opleiden en werken in een grootstedelijke onderwijscontext, waarin we met praktijkgericht onderzoek scholen en besturen in de onderwijsregio ondersteunen bij de aanpak van het personeelstekort.
  4. Goed onderwijs voor het jonge kind, een onderzoekslijn waarin we ons als lectoraat richten op de leeromgevingen waar professionals, gezinnen en kinderen samen komen voor de ontwikkeling en het leren van het jonge kind.
kast met boeken